Horaplantsoen 14 - 6717 LT - Ede 0318 843 483
[email protected]
Contactgegevens team

Een curator, bewindvoerder of mentor neemt beslissingen voor personen die onder curatele, beschermingsbewind of mentorschap staan. Dat zijn veelal mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen.

Wat doet een curator, bewindvoerder of mentor dan precies? Deze neemt namens betrokken (handelingsonbevoegd of handelingsonbekwaam) persoon beslissingen over zaken als geld, goederen, begeleiding en/of persoonlijke verzorging. Deze beslissingen of maatregelen zijn bedoeld om mensen tegen zichzelf – of tegen anderen – in bescherming te nemen. Problemen op te lossen en ergere problemen te voorkomen.

Onze diensten op een rij:

  • Curatele
  • Bewindvoering
  • Mentorschap
  • Financiële coaching en begeleiding

Hoe vraag ik curatele, bewind of mentorschap aan?

Dit soort maatregelen zijn uitsluitend bedoeld voor meerderjarige personen. O.a. uzelf, uw partner of familielid kan curatele, bewind of mentorschap aanvragen. Hiervoor is geen advocaat nodig. Zodra u zichzelf, of iemand anders bij ons heeft aangemeld voor een beschermingsregel, nemen wij contact met u op voor een intakegesprek op ons kantoor. Tijdens dit gesprek vullen we alle papieren in die nodig zijn voor de aanvraag van curatele, bewind of mentorschap bij de kantonrechter.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid. Direct aanmelden? Vul het aanmeldformulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer weten?

Wat houdt een ondercuratelestelling precies in? Wie vraagt dat aan en wat zijn de bevoegdheden van een curator of bewindvoerder? Wat is het verschil tussen curatele, bewind en mentorschap? Voor het antwoord op deze vragen én meer informatie raadpleegt u de pagina veel gestelde vragen.

Heeft u na het lezen toch nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Melse & Wassink. Uw steun bij een lastige financiële en/of persoonlijke situatie.

Melse & Wassink

“Rust en overzichtelijkheid in uw financiën, zonder zelfstandigheid te verliezen.”

Neem contact op