Horaplantsoen 14 - 6717 LT - Ede 0318 843 483
[email protected]
Contactgegevens team

Bewindvoering in Utrecht is bedoeld voor personen die voor kortere of langere tijd niet in staat zijn hun financiën te beheren. De oorzaken zijn divers en kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op een langdurige ziekte, of op een nare situatie in uw leven (werkloosheid, echtscheiding) waardoor het beheer van uw geld tijdelijk een te grote belasting vormt.

U bent op zoek naar bewindvoering in Utrecht of omgeving, zo komt u terecht op onze website. Ons bewindvoerderskantoor is centraal in Nederland gevestigd en onze cliënten zijn vooral woonachtig in de provincies Utrecht en Gelderland.

Wanneer u ook problemen ervaart in uw financiën of wanneer u veel stress ervaart door oplopende schulden, zijn wij u in Utrecht graag van dienst om samen de zaken weer op de rails te krijgen.

Dit is bewindvoering

Direct na de benoeming is de bewindvoerder verantwoordelijk voor uw financiën. De taken van een bewindvoerder zijn divers. Als eerste zal de bewindvoerder zich richten op een goede inventarisatie en stabilisatie. Met andere woorden: de bewindvoerder zoekt grondig uit wat er aan de hand is (bijvoorbeeld: hoe hoog zijn die schulden dan?) en zorgt dat er geen nieuwe schulden ontstaan door te zorgen dat u volledig krijgt waar u recht op heeft en door tijdig aan de lopende verplichtingen te voldoen.

De bewindvoerder zal alleen schulden gaan aflossen, indien hier ook daadwerkelijk iets mee wordt bereikt. Wanneer aflossen meer wegheeft van “dweilen met de kraan open”, zal worden toegewerkt naar schuldhulpverlening of schuldsanering.

Tijdens onze intakes merken we vaak dat mensen denken dat er niets meer kan of mag zodra ze onder bewind staan. Het is heel erg jammer dat dit misverstand zo hardnekkig is en in de praktijk is de situatie gelukkig vaak anders. Natuurlijk is het zo dat de bewindvoerder verantwoordelijk is voor een goed financieel beheer, maar hij zal dat volledig doen in uw belang. Uw bewindvoerder kan u steeds goed uitleggen welke mogelijkheden er zijn en hoe die kunnen worden gerealiseerd.

Bewindvoering aanvragen in Utrecht

Het aanvragen van bewindvoering, of van mentorschap of curatele verloopt via de Rechtbank in Utrecht. U kunt zich eenvoudig aanmelden via onze website. Het traject van aanmelding wordt dan automatisch opgestart waarbij u direct en persoonlijk wordt geholpen door onze medewerkers.

Een persoonlijk intakegesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure. Tijdens dat gesprek zal worden bezien of bewindvoering inderdaad de best passende oplossing biedt en worden de stukken voor de aanmelding bewindvoering compleet gemaakt. Onze medewerkers zorgen voor de correcte aanlevering van de stukken bij Rechtbank Utrecht.

Melse & Wassink als bewindvoerder

Met Melse & Wassink kiest u voor een betrouwbare partner op het gebied van uw financiën. Sinds 2006 komen wij als professionele en betrokken bewindvoerder op voor de belangen van onze cliënten. Dankzij onze ruime ervaring kennen wij goed de weg binnen Utrecht en andere steden en hebben wij goede contacten met andere instanties en instellingen in en rond Utrecht. Uiteraard zijn we niet alleen in de omgeving van Utrecht actief. Ook voor bewindvoering in Arnhem, bewindvoering in Nijmegen en bewindvoering in Veenendaal bent u bij ons aan het juiste adres.

Aanmelden

Bent u op zoek naar een bewindvoerder in Utrecht? Meld u direct aan via onze website.

Aanmelden

Melse & Wassink

“Rust en overzichtelijkheid in uw financiën, zonder zelfstandigheid te verliezen.”

Neem contact op