Horaplantsoen 14 - 6717 LT - Ede 0318 843 483
[email protected]
Contactgegevens team
Kantoor van Melse en Wassink

6 april 2020

Bewindvoerdersproeverij

Wij zijn vier studenten van de Hogeschool Utrecht en zitten in het derde jaar van onze opleiding Sociaal Juridische dienstverlening. In dit derde jaar hebben wij de mogelijkheid om  10 maanden stage te lopen en dat doen wij bij Melse & Wassink. Tijdens de afgelopen twee studiejaren merkten wij dat er maar weinig tot geen aandacht werd besteed aan bewindvoering. Wel zijn we in aanraking gekomen met de termen MSNP/WSNP (Minnelijke schuldsanering en Wettelijke schuldsanering) en hebben wij ons gericht op de impact van schulden. Dit trok onze aandacht om meer onderzoek te doen naar de financiële kant van onze opleiding. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een stageplek die aansloot bij onze interesse. Melse & Wassink organiseerde vorig jaar een ‘bewindvoerdersproeverij’ op hun kantoor. Een leuke en interactieve middag waar we meer te horen kregen over het vak bewindvoering. Tijdens deze bewindvoerdersproeverij kregen wij meer inzicht in de werkzaamheden als bewindvoerder. De diversiteit en complexiteit van deze casussen die zich binnen de bewindvoering afspelen werden ons tijdens deze middag duidelijk en dit sprak ons erg aan. Om deze reden hebben wij de keuze gemaakt om bij Melse & Wassink te solliciteren.

Binnenkomst

Op 17 september 2019 zijn wij begonnen bij bewindvoerderskantoor Melse & Wassink. In de eerste dagen van de stage periode hebben wij veel verschillende indrukken opgedaan. Wij kwamen terecht in een fijne werksfeer waarin onze collega’s gericht waren op ons leerproces. Gedurende onze stageperiode worden wij goed begeleid en daarnaast  is er ook ruimte om ons te ontwikkelen in onze zelfstandigheid. Door de basis die gelegd wordt tijdens onze stage zijn wij in de toekomst in staat om als goede Sociaal Juridische Dienstverlener in het werkveld te functioneren.

Toepassing kennis

Belangrijke leerdoelen voor ons zijn dan ook dat wij kennis opdoen in het vak bewindvoering, de diversiteit van de doelgroep leren begrijpen, het kunnen maken van verantwoorde keuzes en het leren onderbouwen van beslissingen. Als belangenbehartiger binnen dit werkveld zien wij dat dit volledig aansluit bij onze opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Hetgeen wij geleerd hebben in de afgelopen twee jaar van onze opleiding, kunnen wij toepassen in de praktijk.

Toekomst

Wij nemen de kennis die wij tijdens de stage opdoen mee in het verdere verloop van onze studieloopbaan en toekomstige carrière. Dankbaar kijken we nu al terug op de afgelopen maanden en de mogelijkheden die Melse & Wassink ons biedt. Wij lopen met veel plezier stage bij Melse & Wassink!

Met vriendelijke groet,

De stagiairs van het jaar 2019/2020

 

terug naar overzicht