Horaplantsoen 14 - 6717 LT - Ede 0318 843 483
[email protected]
Contactgegevens team
geslaagd hoed met diploma

21 augustus 2018

Nieuwe privacywetgeving

Het is u vast niet ontgaan, een aantal maanden geleden is de nieuwe privacywetgeving ingegaan. Iets waar we ons bij Melse & Wassink al langere tijd bewust van zijn. Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik vorig jaar namelijk onderzoek gedaan naar de impact van de nieuwe privacywetgeving op het beleid van Melse & Wassink. Een leerzame ervaring voor mij en een mooie gelegenheid voor onze organisatie om kennis te maken met de nieuwe wetgeving.

Stage

Het is fijn om te ervaren dat Melse & Wassink studenten zoals ik de kans biedt om zich te ontwikkelen in het werkveld. Hoewel ik zeker niet wil ontkennen dat een student in een collegezaal veel kennis op kan doen, ben ik er van overtuigd dat ik pas écht begon te leren op de werkvloer. Melse & Wassink gaat actief op zoek naar studenten die interesse hebben in een stageplaats. Zo hebben we contacten met verschillende scholen, waarbij er gezocht wordt naar mogelijkheden om studenten te informeren en te leren. Studenten komen bij ons terecht op een veelzijdige stageplek, met alle ruimte om zich te ontwikkelen. Het belangrijkste is dat studenten tijdens het telefonisch spreekuur kennis maken met cliënten, want dat zijn de mensen waar het uiteindelijk allemaal om draait en waar we ons werk voor doen.

Opleiding

Gedurende mijn opleiding had ik nooit kunnen denken dat ik nu met veel plezier cliëntmanager zou zijn bij Melse & Wassink. Bij mij op school werd niet heel uitgebreid stilgestaan bij het werkveld van de beschermingsbewindvoerder, terwijl het aantal mensen dat deze maatregel opgelegd krijgt nog elk jaar stijgt. Er zijn immers veel mensen in Nederland met financiële problemen, en wat hebben wij bij Melse & Wassink dan een mooie taak om deze mensen een helpende hand te reiken. Ik durf wel te zeggen dat mijn (afstudeer)stage bij Melse & Wassink me heeft gebracht op de plek waar ik nu zit. Ik geniet elke dag van mijn veelzijdige werk als cliëntmanager, waarbij ik dankbaar terugkijk op het leerproces wat hieraan vooraf is gegaan.

 

terug naar overzicht