bereikbaarheid op 30 november 2017

Op donderdag 30 november a.s. hebben onze cliëntmanagers een studiedag vanwege de verplichte jaarlijkse bijscholing.

Wij verzoeken u die dag alleen in dringende gevallen te bellen met één van de overige collega's in het team.

Energiebesparende tips

Energiebesparing in de badkamer

De koudere maanden zijn weer in aantocht, waardoor men gemiddeld langer een warme douche of bad neemt.
Hieronder een aantal praktische tips om te zorgen dat dit niet ten koste gaat van het energieverbruik en daarmee het budget van jouw cliënt en niet geheel onbelangrijk: het milieu. 

Energie besparen in de douche

  • Douche maximaal 5 minuten en bespaar daarmee energie. Er gaat veel water verloren bij lang douchen en de cv-ketel moet continu energie leveren;
  • Een regendouche is heerlijk, maar verbruikt bijna 22 liter per minuut. Met een waterbesparende douchekop gebruik je al snel 50 procent minder warm water.

Isolatie en ventilatie

  • Neem jij geregeld een warm bad? Het water koelt vaak snel af. Even de warme kraan aan en het water wordt weer lekker warm. Dit kost erg veel energie. Door de badkuip te isoleren is dat probleem opgelost;
  • Van een warm bad en een hete douche beslaat de badkamer vaak flink. Goede isolatie verhelpt dat. Dit kan zowel mechanisch als met het open zetten van een raam. Vooral in de badkamer kan de lucht erg vochtig worden en vochtige lucht is lastiger te verwarmen.

Energie besparen na het douchen

  • Je elektrische tandenborstel hoeft niet voortdurend opgeladen te worden. Zonder stroom gaat deze een paar dagen mee.
  • Probeer zo min mogelijk warm water te gebruiken als je je handen wast of je tanden poetst. De cv-ketel moet veel energie leveren om het water te verwarmen voor zo’n korte tijd.

 Bron: www.realiseerjedroomhuis.nl

Bereikbaarheid op maandag 8 mei 2017

Op maandag 8 mei a.s. zullen onze medewerkers wat minder goed bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent. Op deze dag zal de man van één van onze collega's begraven worden en een groot deel van onze medewerkers zal daardoor tijdens het telefonisch spreekuur niet aanwezig zijn. Uiteraard zijn zij wel gewoon per mail bereikbaar. Wij rekenen op uw begrip en verzoeken u bij voorkeur te mailen of op een andere dag te bellen.

Tarieven 2017 met BTW

Vanaf 2017 zijn wij niet langer vrijgesteld voor de omzetbelasting (BTW). Dit betekent dat voortaan het maandbedrag wordt vermeerderd met 21% BTW.

Storing betaalsysteem ING vrijdag 16 september 2016

ING heeft aangegeven dat er een storing is geweest in het betaalsysteem IBP dat wij gebruiken om de betalingen van onze cliënten te doen. Een klein aantal cliënten krijgt het leefgeld op vrijdag en zij hebben dat afgelopen vrijdag niet ontvangen en dat spijt ons erg. Deze betalingen zijn uiteindelijk pas uitgevoerd op zondagavond om 20.51 uur.

Project Werkdrukverlaging en mentale veerkracht

ESF 2014 2020

Duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers vinden wij zeer belangrijk. De ESF- subsidie duurzame inzetbaarheid is voor onze organisatie een stimulans om in 2016 aan de slag te gaan met onze medewerkersom werkdruk te verlagen en de (mentale) veerkracht te versterken.

Het project is gestart in januari 2016, en de verwachting is dat het project rond september - oktober 2016 kan worden afgerond.

EU Sociaal Fonds

Melse Wassink