Geen betalingen op 27 april en 1 mei.

Op vrijdag 27 april is het Koningsdag en is ons kantoor gesloten.

Op dinsdag 1 mei is het de Dag van de Arbeid en in Europa erkend als een officiële feestdag. Om die reden voeren banken die dag geen betalingen uit.

ING boekt drie miljoen transacties dubbel af door storing

Onderstaand het bericht van ING over dubbele afboekingen van met name pinbetalingen. Het kan zijn dat u als cliënt hier ook mee te maken heeft omdat het om de pinbetalingen van afgelopen maandag gaat en wij op die dag de leefgelden hebben overgemaakt.

Mocht u daardoor in de problemen komen  dan kunt u dit mailen naar uw cliëntmanager. Uiteraard bewaken wij dat de ING de dubbele boekingen zo snel mogelijk corrigeert. 

Klanten van ING hebben last van een technische storing bij de bank waardoor drie miljoen transacties dubbel zijn afgeboekt.
 
Een woordvoerder van de bank bevestigt klachten van klanten hierover. Het gaat met name om pinbetalingen die op 19 maart zijn verwerkt. 

ING zegt de fouten zo snel mogelijk te herstellen, maar tot die tijd zijn klanten wel hun geld kwijt. De bank adviseert mensen die in de problemen komen, contact op te nemen. Veel klanten melden dat de klantenservice van de bank juist niet bereikbaar is.

Het gaat om een specifieke 'batch' met betaalgegevens die twee keer is verwerkt, legt de woordvoerder uit. Het kan zijn dat bij sommige klanten meerdere keren dubbele afboekingen zijn gedaan. 

"Klanten die hier hinder van ondervinden, bieden wij onze excuses aan", aldus de voorlichter. Hij kan geen precieze tijd geven wanneer mensen hun geld terugkrijgen.

Op Allestoringen.nl kwamen woensdagochtend honderden meldingen binnen over de storing. Ook op social media zijn tientallen mensen die klagen over de dubbele afboekingen. 

Leefgeld 2e Paasdag

Op Goede Vrijdag en op 2e Paasdag zijn banken gesloten en is er geen betalingsverkeer mogelijk. Het leefgeld van maandag 2 april 2018 wordt daarom overgemaakt op dinsdag 3 april 2018.

bereikbaarheid op 30 november 2017

Op donderdag 30 november a.s. hebben onze cliëntmanagers een studiedag vanwege de verplichte jaarlijkse bijscholing.

Wij verzoeken u die dag alleen in dringende gevallen te bellen met één van de overige collega's in het team.

Energiebesparende tips

Energiebesparing in de badkamer

De koudere maanden zijn weer in aantocht, waardoor men gemiddeld langer een warme douche of bad neemt.
Hieronder een aantal praktische tips om te zorgen dat dit niet ten koste gaat van het energieverbruik en daarmee het budget van jouw cliënt en niet geheel onbelangrijk: het milieu. 

Energie besparen in de douche

  • Douche maximaal 5 minuten en bespaar daarmee energie. Er gaat veel water verloren bij lang douchen en de cv-ketel moet continu energie leveren;
  • Een regendouche is heerlijk, maar verbruikt bijna 22 liter per minuut. Met een waterbesparende douchekop gebruik je al snel 50 procent minder warm water.

Isolatie en ventilatie

  • Neem jij geregeld een warm bad? Het water koelt vaak snel af. Even de warme kraan aan en het water wordt weer lekker warm. Dit kost erg veel energie. Door de badkuip te isoleren is dat probleem opgelost;
  • Van een warm bad en een hete douche beslaat de badkamer vaak flink. Goede isolatie verhelpt dat. Dit kan zowel mechanisch als met het open zetten van een raam. Vooral in de badkamer kan de lucht erg vochtig worden en vochtige lucht is lastiger te verwarmen.

Energie besparen na het douchen

  • Je elektrische tandenborstel hoeft niet voortdurend opgeladen te worden. Zonder stroom gaat deze een paar dagen mee.
  • Probeer zo min mogelijk warm water te gebruiken als je je handen wast of je tanden poetst. De cv-ketel moet veel energie leveren om het water te verwarmen voor zo’n korte tijd.

 Bron: www.realiseerjedroomhuis.nl

Bereikbaarheid op maandag 8 mei 2017

Op maandag 8 mei a.s. zullen onze medewerkers wat minder goed bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent. Op deze dag zal de man van één van onze collega's begraven worden en een groot deel van onze medewerkers zal daardoor tijdens het telefonisch spreekuur niet aanwezig zijn. Uiteraard zijn zij wel gewoon per mail bereikbaar. Wij rekenen op uw begrip en verzoeken u bij voorkeur te mailen of op een andere dag te bellen.

Tarieven 2017 met BTW

Vanaf 2017 zijn wij niet langer vrijgesteld voor de omzetbelasting (BTW). Dit betekent dat voortaan het maandbedrag wordt vermeerderd met 21% BTW.

Melse Wassink