FacebookLinkedIn 

Aangesloten bij branchevereniging BPI

 

Bent u op zoek naar een curator, beschermingsbewindvoerder of mentor? En wilt u zich aanmelden voor een intakegesprek? Dan hebben wij in elk geval nodig:

 • Ingevuld aanmeldformulier
  Vul het online aanmeldformulier in en druk op ‘verzenden’. De bijbehorende stukken – zie onderstaande bullets – kunt u vervolgens mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Ingevulde akkoordverklaring familieleden
  Om te voorkomen dat een beschermingsmaatregel niet zomaar wordt uitgesproken, wil de rechtbank zeker weten of de naaste familieleden (ouders, kinderen, broers en zussen) akkoord gaan met de maatregel en de benoeming van Melse Wassink als bewindvoerder. Vul de akkoordverklaring volledig in.
 • Kopie van het identiteitsbewijs
  Voor ons dossier hebben wij een kopie van de voor- en achterkant van het (geldig!) legitimatiebewijs van de persoon in kwestie nodig. Dat mag een paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs of verblijfsvergunning zijn.
 • Medische verklaring / deskundigenverklaring
  Is de persoon in kwestie niet in staat om zelf voor zijn of haar financiën te zorgen? Dan is ook een medische verklaring of deskundigenverklaring nodig, waarin een onafhankelijke (!) arts of hulpverlener beschrijft waarom betreffende persoon daar zelf niet toe in staat is. Dat kan ook een psycholoog, psychiater of gedragsdeskundige zijn. Indien nodig kan een verklaring van bijvoorbeeld een maatschappelijk werker of persoonlijk begeleider een goed beeld geven van welk effect de (medische) situatie heeft op zijn of haar leven. Er is geen standaard sjabloon voor dergelijke verklaringen.

INTAKE BESCHERMINGSBEWINDVOERDER

Zodra wij alle documenten hebben ontvangen, nemen wij contact met u op voor een intakegesprek. Bij ons op kantoor, of bij u thuis. Tijdens dat gesprek vullen we ook het benodigde aanvraagformulier voor de rechtbank in. Zodra de aanvraag compleet is, sturen wij deze naar de rechtbank. Meestal vindt na zo’n 6 tot 8 weken na het indienen van het verzoekschrift, de zitting van de kantonrechter plaats.

INTEGER & VAKKUNDIG

Als beschermingsbewindvoerder komt Melse Wassink vaak schrijnende situaties tegen. Mensen die door een verstandelijke beperking ongewild in de schulden raken. Of mensen die door een echtscheiding, ontslag of verslaving een beroep op ons moeten doen. Wat de situatie ook is: Melse Wassink staat garant voor een vakkundige, integere behartiging van de persoonlijke en/of financiële belangen van hun cliënten.

Melse Wassink bureau voor bewind & curatele. Wij helpen u graag (weer) op weg.

Melse Wassink